Sea Life

Blankenberge

Stap onder de golven bij SEA LIFE Blankenberge en kom dichter dan ooit bij de dieren en eigenschappen van de wereldwijde oceanen. Ontdek meer dan 2.500 dieren in SEA LIFE Blankenberge, binnen en buiten, boven- en onderwater. 

Ontdek de wonderlijke wereld onder water.

In SEA LIFE Blankenberge maak je een boeiende ontdekkingsreis door de mysterieuze onderwaterwereld. Meer dan 50 aquaria tonen het wonderlijke onderwaterleven van de Amazonerivier tot aan de Noordzee, en vele andere rivieren, zeeën en oceanen. Van de leuke clownvisjes, een magische oceantunnel, beruchte piranha’s tot een prachtige zeeschildpad met een beperking – je vindt het allemaal in SEA LIFE!

Zeehondenopvangcentrum

Het SEA LIFE geniet internationale bekendheid voor de opvang van aangespoelde zeehonden. In de zeehondenkliniek en de bijhorende quarantaines worden deze dieren al sinds 1998 opgevangen en verzorgd, om daarna opnieuw in zee te worden vrijgelaten. Je maakt er tijdens de presentatie kennis met de voeder- en verzorgingstechnieken. In het grote buitengedeelte maak je bovendien kennis met knotsgekke Humboldt pinguïns, speelse otters en imposante zeeleeuwen.

 

 

 

 

Nuttige informatie

 • Leeftijd:
  jong en oud
 • Duurtijd:
  +/- 2u.
  + optie classroom: 30-45 min.
 • Aantal:
  max. 100 pers. per tijdslot
 • Taal:
  NL/FR/EN
 • Openingsuren:
  10:00 - 17:00
 • Prijzen:
  € 6.50 p.p. toegangsticket
  + optie classroom €1.50 / kind
  1 begeleider gratis per 15 kinderen (krijgt Profpass)
  + 20% administratieve kost
 • Bereikbaarheid:
  tram (26 min.) + te voet (366m - 6 min.)
  Tramhalte: Blankenberge Pier
  Plan je rit met De Lijn Routeplanner.
 • Tip:
  Probeer animaties in dezelfde richting te combineren, zo bespaar je tijd en kostelijke tramritten.
  Sea Life kan bv. gecombineerd worden met Aquamundo in De Haan, of een watersportnamiddag in Surfing Elephant.

Educatieve activiteiten

 • Voeder- en infomomenten
  Wandelende takken: 10u30
  Otters: 11u00 & 14u00
  Pinguïns: 11u30 & 14u30
  Zeehonden: 12u00 & 15u00
  Roggen en haaien: 13u30 & 16u00

 • Classroom 'Beyond The Surface'

  Er bestaat ook de mogelijkheid om een leuk educatief pakket “Beyond the Surface” bij te boeken. Jullie duiken samen onder water en leren over de verschillende soorten dieren, hoe ze zich voortplanten, wat ze eten, hoe ze leven. Jullie testen je kennis met een quiz. Verder zal het belang van sorteren en de impact van vervuiling op de leefomstandigheden van de dieren in de zee worden besproken. Dit educatief pakket zal aangepast worden op maat van de leeftijd van de leerlingen. Er staan in deze ruimte ondermeer puzzels, quizen, microscopen, jullie voeren watertesten uit, er zal uitleg gegeven worden over de verschillende dieren, onze quarantaines, filters,...

 • Rocky's Klimavontuur
  Met een spectaculair zicht! Beleef plezier met de hele school. Klim in de uitkijktorens, spring in het water en sta oog in oog met de indrukwekkende zeeleeuwen, knotsgekke pinguïns en speelse otters.

Overtuigd? Of heb je nog vragen?

Bekijk onze pagina met praktische info