Een ruim aanbod activiteiten voor klein en groot.

Leerzaam, actief, artistiek of ontspannend

Horizon biedt ook heel wat animaties op maat aan
Op uw verzoek, begeleiden wij u in het samenstellen van een animatieprogramma. Dit kan vanaf 1 jaar voor aankomst. Onze deadline: de animatie offerte dient 3 maand voor aankomst getekend te zijn.

  1. Gebruik de filters hieronder om uw criteria in te stellen.
  2. Bekijk het overzicht van animaties die aan uw criteria voldoen.

  3. Klik op wat u interessant vindt en verzamel concrete informatie over de animatie.

  4. Deel uw keuzes met Horizon via e-mail, bij voorkeur met een weekplanning.

  5. Horizon onderzoekt de mogelijkheden bij de externe partners.

  6. Na overleg met de groepsverantwoordelijke stelt Horizon een vrijblijvende offerte voor animatie op.

  7. Na ondertekening van de offerte beheert Horizon verder uw reserveringsaanvragen.

  8. Doe dit tijdig, bij voorkeur minstens 6 maanden voor uw verblijf. Vroegtijdige aanvragen hebben een grotere kans op beschikbaarheid. Onze deadline voor aanvragen is 3 maanden voor aankomst.

Op deze manier kunt u optimaal genieten van uw tijd aan zee!

Enkele leuke activiteiten aan zee zijn onder andere krabben vangen, garnalen vissen, het Verhaal van WOII aan de kust, Astropolis sterrenkunde en ruimtevaart, een boottocht met de Franlis, een volledig georganiseerde sportdag of middag ter plaatse met Sportievak of een bezoekje aan Sealife. Het is allemaal mogelijk.

Let op: wij regelen de workshops en het vervoer, niet de lunchlocaties. Op veel plaatsen is geen refter of zaal aanwezig om binnen te eten. Hou hier rekening mee bij het uitstippelen van uw programma.
Onze refters op het domein Horizon zijn altijd toegankelijk om jullie picknick op te eten.

Maak je keuze
Toon alles
Soort activiteit
Gemeente
Aantal personen
Leeftijdscategorie

Aquadrones

Oostende

Ontdek drones op land, zee en in de lucht met Horizon Educatief. Leerlingen bouwen zelf onderwaterdrones, testen ontwerpen en ontdekken fysische processen. Een STEM-avontuur (met steun provincie West-Vlaanderen).

Astropolis

Oostende

Het 'Space Science Center' in Oostende, verenigt sterrenkunde en ruimtevaart. Ontdek buitengewone sterrenkundige, klimatologische en ruimtevaartthema's via workshops, voordrachten en waarnemingen.

Atlantikwall Raversyde

Oostende

Verken Batterij Aachen en Saltzwedel-neu bij Atlantikwall Raversyde, best bewaarde Duitse verdedigingslinie met 60+ bunkers, gangen en observatieposten. Ontdek kustverdediging en dagelijks leven.

Beach Clean

Bredene

Sensibiliseer je leerlingen over zeeafval, vooral plastic, dat onze voedselketen en veel diersoorten bedreigt. Reserveer afvalgrijpers en laat leerlingen het afvalprobleem ervaren.

Bordje Zeewier

Oostende

Wereldwijd en in ons dagelijks leven is zeewier veelzijdig: in verf, cosmetica, medicijnen en als vlees- en zoutvervanger. Proef de toekomst in de kookworkshop van Horizon Educatief met creatieve zeewierrecepten.

Boter Bij De Vis

Oostende

Onderzoek vissoorten zoals tong, schelvis, enz. in de kinderkeuken van Horizon Educatief. Leerlingen bereiden kindvriendelijke visrecepten, ontdekken de viswereld en genieten van een zelfgemaakt visgerecht.

Buiten Westen

Oostende

Ontdek landschappen, luchtfoto's, kaarten en navigatie met Horizon Educatief. Leer spelenderwijs oriënteren op de Oosteroever en krijg de kneepjes van het vak onder de knie.

Captain Blue - Franlis III

Oostende

Ervaar de zee, bewonder de Oostende's skyline, en zeil langs de kust naar de Buitenstroombankboei. Voeg een havenrondvaart toe voor inzicht in de zeehaven en combineer met een maritieme wandeling!

Captain Blue - Havenrondvaart

Zeebrugge

Verken de bruisende Zeebrugse wereldhaven met een spectaculaire rondvaart langs ferry's, vrachtschepen, cruiseschepen, marinebasis, LNG-terminal, windturbines, Vandammesluis en meer!

Center Parcs Aqua Mundo

De Haan

Geniet van een subtropische waterwereld met palmbomen, orchideeën, golfslagbad, wildwaterbaan, jacuzzi’s, glijbanen, Kinder-doe-bad en buitenbad. Plonsplezier verzekerd!

Choco-Story

Brugge

Ontdek de 5500-jarige geschiedenis van chocolade bij Choco-Story. Van oorsprong tot smaak, het museum biedt een zintuiglijke reis door de chocoladewereld met antwoorden op boeiende vragen.

Circusmateriaal

Bredene

Ontdek circustechnieken met jongleren, flowerstick, bordjes, diabolo's, steltlopen, hoepels, etc. Reserveer circusmateriaal vooraf en haal het op tussen 09:00 en 17:00.

Clean Sea

Oostende

De zee ontvangt te veel plastic. Met grijpers en emmers ruimen jullie. Wetenschappelijke analyse volgt, met focus op microplastics. Gidsen betrekken jongeren bij het bedenken van oplossingen.

De Brugse Reien

Brugge

Een Brugse reien-boottocht, essentieel voor je bezoek. Een vaste route van 30 minuten biedt een uniek perspectief op de stad. Milieubewuste boten vervangen de huidige vloot. Bij regen krijg je een paraplu.

De Haven Binnenstebuiten

Oostende

Verken haven en zee met een gids. Ontdek een maritieme wereld vol verhalen, van vissersschepen tot sluizen, scheepshellingen en dreiging van overstroming. Laat je zintuigen prikkelen!

De Sierk

De Haan

De Sierk, een circus-speelparadijs, laat kinderen transformeren tot circusartiesten. Van salto's tot diabolo gooien, in een groene oase kunnen ze allerlei circuskunstjes leren.

De Smulmobiel IJsjes

Bredene

Stel je voor: de dag op zeeklassen is voorbij, en hier komt de Smulmobiel als de kers op de taart! Met zijn vrolijke melodieën tovert deze bijzondere ijsjeskar ter plaatse de lekkerste ijssmaken tevoorschijn.

Een Boeiend Klasspel

Oostende

Areyouwaterproof brengt de maritieme wereld GRATIS naar de klas! Ons unieke partnerschap met maritieme instellingen en de overheid laat leerlingen kapitein, werktuigkundige en matroos zijn in een boeiend klasspel.

Fakkeltocht

Bredene

Einde van een onvergetelijke dag op zeeklassen? Sluit af met magie! Neem deel aan onze betoverende fakkeltocht over het strand. Verlicht de duisternis en maak herinneringen.

Flar- en Florapad

Oostende

Een muzikaal poppenspel, een kleine waarnemingstocht en een verrassend spel in de wereld van zee, strand en duin. Samen met Flar en Flora ervaren leerlingen de onbegrensde en speelse kant van het strand en duin.

Fort Napoleon

Oostende

Reis terug naar Napoleon's tijd! Op een duin bouwde hij geen zandkasteel maar een echt fort. Verken zijn gedachten, verlangens en vrees met een deskundige gids of audiogids. Een unieke historische belevenis!

Fotozoektochten

Bredene

Ontdek een boeiend avontuur voor je zeeklassen! Een fotozoektocht met The Crystal Ship-kunst in Oostende of een leuke zoektocht in Horizon zelf of in de buurt. Voor elke leeftijd iets!

Frietmuseum

Brugge

Het Frietmuseum in Brugge is het enige ter wereld. Friet, samen met Belgische chocolade, belichaamt de goede levensstijl van de Belg. Trots dat friet, geboren in België, wereldwijd geliefd is.

Garnaalvissen

Bredene

Garnalen kruien is een zee-avontuur, als schatzoeken op zolder. Onder leiding van de garnaalkruier ontdekken we de vangst. Bij een rijke buit koken en proeven we vers gevangen garnalen.

Garnaalvissen met steeknetjes

Bredene

Leer over de garnaal en andere zeediertjes samen met gids Roy en zijn hond Cor. Ga samen op zoek naar wat er in het ondiepe water leeft en deel je vondsten met de groep.

Geheimen Van De Zeeplaneet

Oostende

Vaar mee op onze denkbeeldige zeeplaneet! Het échte zeevaren is te riskant, maar we delen graag de geheimen van onze zee. Ontdek de mysteries van ons zonnestelsel: de zee, dag en nacht, eb, vloed en meer!

Gidsen Brugge

Brugge

Laat je betoveren door Brugge met meer dan 240 gepassioneerde gidsen! Ontdek samen de highlights en verborgen schatten. Je beleeft er wandelingen met een persoonlijke touch, van stads- tot themawandelingen.

Go-Carts

Bredene

Dompel jezelf onder in een week vol zeeplezier en maak het compleet met een onvergetelijk ritje op een go-cart! En hier komt het beste nieuws voor 2024: we hebben net 7 splinternieuwe vierpersoons go-carts ontvangen!

Het Wonderbos

De Haan

Een wonderlijke plaats in de Duinbossen van De Haan. Deze speelzone brengt je naar de wereld van vriendelijke bosgeesten en grappige bosmannetjes. Het Wonderbos is waar je kampen bouwt en je fantasie gebruikt om in contact te komen met al die bijzondere boswezens.

Historium

Brugge

Een levendige attractie voor schoolreizen! Ontdek de middeleeuwen en het rijke handelsverleden van Brugge met educatieve programma's, interactieve tentoonstellingen en virtuele realiteit.

Horizon Spelbundel

Bredene

Ontdek onze spelbundel vol plezier! Samengesteld door Horizon, bevat het actieve spelen, tochten, binnen avondactiviteiten en knutselwerkjes. Reserveren voor het benodigde materiaal kan bij ons.

James Ensorhuis

Oostende

Ontdek op zeeklassen het betoverende James Ensorhuis belevingscentrum, waar kunstliefhebbers het magische atelier, de fameuze maskers en meesterwerken van Ensor verkennen, en zelfs zijn authentieke woonhuis bezoeken.

James en Co

Oostende

Beleef de duinen, zee en lucht als een kunstenaar: voel, observeer, en schilder met waterpastels. Laat je inspireren door James Ensor en creëer je eigen unieke kunstwerk aan zee.

Jumpsquare

Oostende

Duizend vierkante meter trampolines, een reusachtig ballenbad, dodgeball, basketkorven en een coole playzone. Ontspan in onze koffiebar. Niet zomaar trampolines, maar een ontdekkingsplaats voor elk!

Katia de Zeeheks

Bredene

Betoverend theater met De Zeeheks! In een kring luisteren kinderen naar milieubewuste verhalen, omringd door een stranddecor met een rokende heksenketel. Een unieke, creatieve belevenis!

Kleuren Van De Zee

Oostende

Een vrolijke strandcabine rent de duinen in! In haar lades verstoppen zich kleurrijke opdrachten die jonge ontdekkingsreizigers de maritieme wereld laten verkennen. Creëer kunstwerken vol plezier en kleur.

Koning Wind

Oostende

Ontdek de magische wereld van Koning Wind: voel de zeebries, ruik de zeelucht, proef het zout, en zie de betovering van zee, strand en duinen! Koning Wind is een echt feest van zintuigen aan zee!

Krabben Vangen

Oostende

Beleef de vreugde van krabbetjes vangen, een tijdloos plezier dat nooit verveelt! Ontdek de boeiende wereld van deze nieuwsgierige diertjes, maar laat het identificeren van de beestjes aan jou over!

Kubb

Bredene

Duik in het vrolijke Kubb-avontuur, een buitenspel waar je houten blokken omver gooit met werpstokken! Het is als een mix van bowling, petanque en schaken. Werp de Koning omver en je wint.

Magisch Verteltheater

Bredene

Sluit je dagje zeeklassen af met een magisch verhaal speciaal voor jullie! Beleef adembenemende goocheltrucs, zoals vliegende eieren, konijnen die van plaats wisselen en nog veel meer.

Mercator

Oostende

De Mercator, een iconische driemaster uit 1932, ligt in de jachthaven van Oostende. Als beschermd monument en het meest bekende schip van België, trekt het jaarlijks duizenden bezoekers.

Minigolf Parasol

Bredene

Geniet te midden van een groene oase bij Minigolf Bredene, met 21 uitdagende holes op slechts 10 minuten wandelen van Horizon, geschikt spelplezier voor alle leeftijden, ook leerkrachten ;-).

MuZeeUm

Oostende

Ontdek de magie van kunst en educatie bij Mu-Zee-Um, waar workshops bruisen van creativiteit en reflectie, en jonge geesten geïnspireerd worden door de wereld van hedendaagse kunst!

Onder de spiegel van de Spuikom

Oostende

De Spuikom: een sprankelende wereld vol leven! Ontdek met proefjes en schepnetten de geheimen van het Spuikomwater en gluur naar de levendige bewoners onder en rondom het water.

Project Zeewind

Bredene

Ontdek de kracht van hernieuwbare energie op zee met Project Zeewind, van elektriciteitscentrales tot de offshore windindustrie, in een boeiende en interactieve sessie van Horizon Educatief!

Puzzle Escape Rooms

Oostende

Stap in een betoverende wereld van uitdagende puzzels. Een unieke ervaring die creativiteit, teamwork en puzzelvaardigheden combineert voor een onvergetelijke belevenis.

Rent Some Fun - Escape Boxen

Bredene

Een op maat gemaakte escape box voor kinderen, waar communicatie, samenwerking en creatief denken de sleutels zijn om de raadsels op te lossen!

Reuze Jenga

Bredene

De klassieker in reuzeformaat! Daag je vrienden uit voor een hilarisch potje Giant Jenga, waarbij spelers om de beurt een blok uit de toren halen en deze bovenop plaatsen.

Reuze 4-op-een-rij

Bredene

Plons in een zee van plezier tijdens je zeeklassen! Kinderen hebben geen extra's nodig. Reserveer ter plaatse bij Horizon en ontdek een wereld aan reuze spelen.

Sandbox Strandbloemen

Bredene

Ontdek de unieke traditie van het maken en verkopen van crêpe strandbloemen, een Belgisch fenomeen dat al 100 jaar bestaat!

Sea Life

Blankenberge

Onder de golven van SEA LIFE ontvouwt zich een betoverende ontdekkingsreis! Meer dan 50 aquaria bieden een boeiende inkijk in de verbazingwekkende onderwaterwereld.

Simon De Strandjutter

Oostende

Simon, de schattenjager van de zee, deelt zijn geheimen met de leerlingen! Gewapend met nieuwsgierigheid struinen we de vloedlijn af.

Speelduinen

Oostende

Diep in de duinen, waar dieren en planten zich perfect hebben aangepast aan het zanderige leven, heerst een vloek uitgesproken door de jaloerse duingeest.

Sponge Plankton en de Plastiek Soep

Bredene

12 zeedieren, 12 leuke opdrachten. De leerlingen begrijpen spelenderwijs wat rommel van mensen met dieren in de zee doet.

Sportievak multisport (6-8j.)

Bredene

Een hele of halve sportdag boordevol superleuke sporten? Onze activiteiten zullen deze kinderen niet snel vergeten!

Sportievak multisport (8-12j.)

Bredene

Een sportdag die je uitdaagt zoals nooit tevoren! Stel een programma samen voor een hele of een halve dag.

Sportievak multisport (+12 j.)

Bredene

Stel je sportdag boordevol actie, adrenaline en teamwork samen! Kies voor een halve of een hele dag op maat van je doelgroep.

Springkastelen Frana Jump

Bredene

Vliegend plezier gegarandeerd tijdens jullie verblijf aan zee.

Staf Versluys Centrum

Bredene

Op zoek naar een locatie voor een seminarie, receptie, congres, feest, vergadering, tentoonstelling …? Op wandelafstand van Horizon!

Strandonderzoek met gids

Bredene

Gids Roy neemt je mee op een leerrijke wandeling over het strand, de duinen en langs de waterlijn. Neem de fauna en flora onder de loep met hulp van verrekijker, loeppotjes en zoekkaarten.

Surfing Elephant

Wenduine

Proef van coole uitdagende sporten, gegeven door enthousiaste monitoren! Surfen, SUP, powerkite, longboard, ...

Tour d'Horizon

Oostende

De Oosteroever vormt het schitterende decor waarbinnen je de visserij kunt ontdekken. Een actieve verkenningstocht doorheen het maritieme leven.

Veilig Aan Zee

Bredene

Speelse en creatieve sessie waarin kinderen leren om veilig van het strand en de zee te genieten.

Visnetjes

Bredene

Verken het strand, de zee en de waterlijn. De zee beleven is een must tijdens je zeeklassen. De leerlingen kunnen op vistocht met hun steeknetjes. Wat zouden ze allemaal vinden?

Vliegerfeest

Oostende

Vliegeren, geliefde hobby wereldwijd. Vliegers zijn ook functioneel, ze worden gebruikt in de meteorologie of in de luchtfotografie. Wist je dat je zelfs energie kan opwekken met vliegers?

Vogelopvang centrum

Oostende

In het vogelopvangcentrum kan je zien hoe voor gewonde vogels en andere dieren wordt gezorgd.

Volksspelen

Bredene

De traditionele volksspelen blijven een hit bij jong en klein.

Waterwonderland

Oostende

Waterwonderland neemt de kleuters mee naar een fascinerende waterwereld.

Willem De Zeerover

Oostende

Woeste Willem is een echte woeste piraat. Hij is gek op dolle piratenpret op het strand. Alleen die rommel in zee en op het strand maakt onze zeerover nog bozer dan hij al is.

Windpainting

Oostende

Zin om de wind het strand te laten kleuren met natuurlijke pigmenten? Kunst voor één dag te maken? Dan ben je met Windpainting aan het goede adres!

Zand, Zee, Zon

Oostende

Een heuse bolderkar met een schat aan materialen om je met peuters of de jongste kleuters een weg te banen doorheen het warme zand of de koelte van het zilte zeewater.

't Zeehuis

Oostende

Aanmonsteren in ’t Zeehuis is zeeman worden! Een vindingrijke verkenningstocht door het maritieme leven als lichtmatroos, motorist of schipper.

Zee-in-Zicht

Oostende

De zee: zowel een bedreiging als een voordeel voor de mens. Die continue wisselwerking tussen mens en natuur beïnvloedt ons meer dan je op het eerste zicht zou vermoeden.

Zee- en Kustverkenner XL

Oostende

Maak kennis met verschillende ecosystemen van het strand. Veldwerk op het strand, de waterlijn en in de zee.

De Zeekoffer van Faldido

Bredene

De experimenteerkoffer van de ietwat naïeve zeerover Faldido. De koffer bevat heel wat impulsen om zich te verdiepen in het Noordzeeleven.

Zwembad Brigitte Becue

Oostende

Dit prachtig nieuw zwembad beschikt over een sportbad en een recreatief gedeelte zwemmen en ontspanning.

Zwin Natuurpark

Knokke

Onze trekvogels nemen je mee op een fascinerende trektocht. Het wordt een ontdekkingsreis vol verrassingen.

Zee Quiz

Bredene

De Horizon Zee Quiz is een mooie afsluiter van een dagje zon, zee, strand. Het kan ook een leuke (droge) afwisseling geven bij regenweer.

Overtuigd? Of heb je nog vragen?

Bekijk onze pagina met praktische info