Powered by Smartsupp

De Oesterput

Oostende

Ga mee met één van onze oesterkwekers en kom alles te weten over de Belgische oestercultuur. We tonen je welke kweektechnieken we vandaag de dag gebruiken en of dit een invloed heeft op de oester zelf. Van kleine oesterlarves tot volwaardige lekkernij, het hele productieproces komt aan bod.  En nadien? Dan proeven de leerlingen elk van één verse oester. Ook deze rondleiding gaat grotendeels buiten door, enkel bij storm- of regenweer is er een backupplan aan de hand van een presentatie binnen.

“Het duurt drie tot vier jaar vooraleer een oester klaar is om te eten. Meermaals per jaar haal men de kweekmanden van de oesters boven om ze te sorteren, want ze groeien niet allemaal even snel. Onze dagen zijn erg afhanke­lijk van de weersomstandigheden. Als het prachtig weer is, gaan we veel het water op. In het omgekeerde geval, werken we vooral binnen. Ook de oogst is afhankelijk van de natuur. Een grote storm, bijvoorbeeld, kan enorm veel oesters kapot­slaan. Ondertussen blijven we dagelijks heel goed voor onze oesters zorgen. We willen ze zo optimaal mogelijk laten groeien en overleven.”

Nuttige informatie

  • Leeftijd
    Lager 3de graad / secundair 1ste, 2de en 3de graad / +18j
  • Duurtijd
    1u. tot 1.30 u.
  • Aantal
    min. 20 pers.
    max. 30 pers.

  • Taal
    Nederlands, Frans (enkel op donderdag en vrijdag)

Nuttige informatie

  • Prijzen:
    € 8 per persoon
    + 20% administratieve kost
  • Bereikbaarheid
    tram + te voet (+bus/te voet) - 45 min.
    Plan je rit met De Lijn Routeplanner.
  • Informatie
    Deze rondleiding is met inbegrip van het proeven van één oester. De Oesterput geeft rondleidingen aan scholen die aan de kust verblijven. Hier geldt ook op basis van beschikbaarheid, populaire maanden april-juni & september-oktober raden we aan één jaar op voorhand al vast te leggen om zeker te zijn van plaats. 

Overtuigd? Of heb je nog vragen?

Bekijk onze pagina met praktische info