Horizon vzw
Kapelstraat 88
8450 Bredene
+32(0)59 32 36 28
info@zeeklassen.be
Ga mee met één van onze oesterkwekers en kom alles te weten over de Belgische oestercultuur. We tonen je welke kweektechnieken we vandaag de dag gebruiken en of dit een invloed heeft op de oester zelf. Van kleine oesterlarves tot volwaardige lekkernij, het hele productieproces komt aan bod. En nadien? Dan proeven de leerlingen elk van één verse oester. Ook deze rondleiding gaat grotendeels buiten door, enkel bij storm- of regenweer is er een backupplan aan de hand van een presentatie binnen.
“Het duurt drie tot vier jaar vooraleer een oester klaar is om te eten. Meermaals per jaar haal men de kweekmanden van de oesters boven om ze te sorteren, want ze groeien niet allemaal even snel. Onze dagen zijn erg afhankelijk van de weersomstandigheden. Als het prachtig weer is, gaan we veel het water op. In het omgekeerde geval, werken we vooral binnen. Ook de oogst is afhankelijk van de natuur. Een grote storm, bijvoorbeeld, kan enorm veel oesters kapotslaan. Ondertussen blijven we dagelijks heel goed voor onze oesters zorgen. We willen ze zo optimaal mogelijk laten groeien en overleven.”
Aantal
min. 20 pers.
max. 30 pers.
Taal
Nederlands, Frans (enkel op donderdag en vrijdag)