Onze Keuken

We zijn er fier op.

Kies je voor volpension en wil je zorgeloos genieten zonder je druk te maken over koken en afwassen? Dan kan je op beide oren slapen.

Het gerenommeerde keukenteam van Horizon verzorgt dagelijks honderden smakelijke maaltijden voor zowel jong als oud. Onze groepen zijn het ermee eens; het eten bij Horizon is heerlijk! Het vormt een van de redenen waarom groepen elk jaar opnieuw voor Horizon kiezen.

Ervaar een gevarieerd menu dat alle lagen van de voedselpiramide omvat. We vinden het belangrijk om alles vers te bereiden: van het raspen van de wortelen tot het dagelijks maken van verse soep en huisgemaakte spaghettisaus. 

Wat is inbegrepen?

Bij volpension is de eerste maaltijd die je ontvangt het (warme) avondmaal, gevolgd door het ontbijt en het middagmaal per nacht (tenzij anders vermeld op het verblijfscontract).

Optioneel kan je een vieruurtje aanvragen, bestaande uit een drankje met een koek of een stuk fruit.

 

Bediening

We hanteren een buffetstijl. Gasten halen hun borden en bestek bij het buffet, waarna onze medewerkers het eten voor hen opscheppen. Tijdens het verblijf zijn de groepen zelf verantwoordelijk voor het schoonhouden van hun eigen eetruimte. Vaak organiseren groepen een rotatie van tafel- en refterverantwoordelijken.

Allergieën / Diëten

Ons keukenteam bestaat uit een toegewijd en ervaren gezelschap. De medewerkers zijn bedreven in het omgaan met diverse allergieën en diëten, zoals vegetarisch, halal en veganistisch. Met een wekelijkse bezetting van gemiddeld 400 hongerige kinderen, vormen allergieën en specifieke diëten een alledaagse uitdaging. We streven er altijd naar om passende alternatieven te bieden.

Om ervoor te zorgen dat iedereen volop kan genieten van de maaltijden, vragen we vriendelijk om allergieën tijdig te melden. Zo voorkomen we onverwachte verrassingen of teleurstellingen. Groepen kunnen tot 4 weken voor aankomst de allergieën doorgeven via de controlefiche, die automatisch aan de verantwoordelijke wordt verstrekt. We kijken ernaar uit om iedereen een smakelijke en zorgeloze ervaring te bezorgen!

Ontbijt

We serveren een uitgebreid ontbijtbuffet. De groep kan kiezen uit witte of bruine boterhammen, 2 soorten ontbijtgranen, kaas, salami, boter, smeerkaas, confituur, choco, yoghurt, fruit, melk, warme chocolademelk, koffie en fruitsap. Dagelijks voegen we leuke extra’s toe, zoals hagelslag of speculoospasta.

Middagmaal 

Zeeklassen:
Scholen zijn gedurende de dag vaak onderweg. Daarom voorzien we op dinsdag, woensdag en donderdag een picknicklunch met een stokbroodje (keuze uit ham, kaas, kip-curry, tonijnsalade, veggie curry), water, koek en fruit. Op de laatste dag (op vrijdag, tenzij het een verlengd weekend is), kan je kiezen tussen een standaard picknick of spaghetti ter plaatse.

Kampen:
Tijdens vakanties, buiten het schooljaar, bestaat het middagmaal uit een warme maaltijd.

Avondmaal

Zeeklassen:
Na een dag vol zeelucht staan we klaar om je hongerige maag te vullen. De avondmaaltijd start met een overheerlijke kom verse soep. Daarna mag je aanschuiven aan ons warme buffet, waar het Horizon-team je op hun best bedient. Het warme avondmaal omvat een smakelijke mix van alle voedselgroepen, met zorg bereid in onze eigen keuken. En, alsof dat nog niet genoeg is, sluiten we elke maaltijd af met een verrukkelijk dessert.

Kampen:
Tijdens vakanties, buiten het schooljaar, serveren we ‘s avonds afwisselend heerlijke broodjes en een lichte warme maaltijd.

Brunch

Tijdens weekends en kampen krijg je de mogelijkheid om ontbijt en middagmaal te combineren tot een heerlijke brunch. Wij zijn heel flexibel en staan open voor al je persoonlijke wensen.

Overtuigd? Of heb je nog vragen?

Bekijk onze pagina met praktische info